Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

φέτος τρώμε χριστουγεννιάτικα στολίδια




Γλυκά, δροσερά και αλμυρά χριστουγεννιάτικα στολίδια που τρώγονται! Αλλά και στολίζουν το γιορτινό τραπέζι. Κι ακόμα εύκολες ιδέες christmas food styling.


christmas lights strawberries

χριστουγεννιάτικα φωτάκια από φράουλες
(από my recipes)

υλικά:
 1 κούπα candy melts κόκκινα
1 κούπα candy melts κίτρινα
  1 κούπα candy melts πράσινα
1 κούπα candy melts μπλε
1/2 κούπα candy melts μαύρα
16 φράουλες
6 μπαστούνια γλυκόριζας
12 οδοντογλυφίδες
   πολύχρωμη τρούφα ή χρωματιστές σταγόνες ζαχαροπλαστικής

εκτέλεση
1. Σε χωριστά μπωλ λιώνετε το κάθε χρώμα candy melt στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν-μαρι.
2. Βυθίζετε 4 φράουλες, κρατώντας τις από το κοτσάνι, σε κάθε χρώμα (εκτός του μαύρου) ώστε να καλυφθεί το σώμα τους, τις πασπαλίζετε με την τρούφα ή τις σταγόνες και τις απλώνετε σε παχύ αντικολλητικό χαρτί που έχετε στρωμένο σε ένα ταψί ή λαμαρίνα και τις βάζετε στο ψυγείο για 10 λεπτά.  
3. Κόψτε τη γλυκόριζα σε 16 κομμάτια μήκους λίγο παραπάνω από μισό εκατοστό. Σπάτε τις οδοντογλυφίδες στη μέση και τις βυθίζετε στο κάθε κομμάτι γλυκόριζας μέχρι τη μέση του.
4. Βάζετε το μαύρο candy melt που έχετε λιώσει σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και επικαλύπτετε τη βάση της γλυκόριζας στην πλευρά που εξέχει η οδοντογλυφίδα.
5. Αφαιρείτε το κοτσάνι από τις φράουλες και στη θέση του βάζετε το κομμάτι της γλυκόριζας βυθίζοντας στο σώμα της φράουλας το κομμάτι οδοντογλυφίδας που  εξέχει.
6. Σε μία μακρόστενη πιατέλα σχεδιάζετε με το υπόλοιπο μαύρο χρώμα candy melt το μία γραμμή σε μορφή ζιγκ ζαγκ και τοποθετείτε τις φράουλες με τη γλυκόριζα προς τη γραμμή-καλώδιο.



christmas tree - brownies

χριστουγεννιάτικα δέντρα με brownies
(από το mothersblog)

υλικά:
3/4 του φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη
1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 βανίλιες
3 αυγά
3/4 φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο

λευκή λιωμένη κουβερτούρα ή λευκή βουτυρόκρεμα
πολύχρωμα καραμελάκια
βρώσιμο γκλίτερ
κριτσίνια για τον κορμό

εκτέλεση:
Χτυπήστε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα ρίξτε το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια, το κακάο και το αλεύρι. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βάλτε σε ένα στρογγυλό ταψάκι και ψήστε στους 180°C για 20-30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, αφήστε το να κρυώσει καλά και κόψτε το σε 8 τρίγωνα κομμάτια.

Κόψτε το κριτσίνι και βάλτε στη βάση ένα κομμάτι ώστε να θυμίζει κορμό από έλατο. Βάλτε από πάνω λευκή σοκολάτα ή βουτυρόκρεμα και στολίστε με καραμελάκια και γκλίτερ.

Αν θέλετε μπορείτε να χρωματίσετε τη λευκή σοκολάτα ή τη βουτυρόκρεμα με πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής ώστε να θυμίζει περισσότερο χριστουγεννιάτικο ελατάκι.


kiwi fruit and strawberry christmas tree 

χριστουγεννιάτικο δέντρο με ακτινίδια και φράουλες
(από: desire empire)
υλικά:
18 μικρά ακτινίδια
15 φράουλες

εκτέλεση:
1. Ξεφλουδίστε τα ακτινίδια και τα κόβετε σε φέτες, προσέχοντας να φυλάξετε λίγες από τις φλούδες για τον "κορμό" του δέντρου.
2. Στρώστε τις φέτες σε μία πιατέλα έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα δέντρο. Kαλύψτε τα κενά τοποθετώντας τις φέτες τη μία πάνω στην άλλη όπου χρειάζεται.
3. Τοποθετήστε και τις φλούδες στη βάση του δέντρου για να σχηματιστεί ο κορμός.
4. Κόψτε τις μύτες από τις φράουλες και τοποθετείστε τις στο δέντρο σε διάφορα σημεία για να αποκτήσει τις "μπάλες" του.
5. Κόψτε το πάνω μέρος μιας φράουλας με το κοτσάνι και τοποθετείστε το στην κορυφή του δέντρου.


christmas cookie tree

χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπισκότα oreo
(από: snack works)

υλικά:
2 κούπες candy melts πράσινα
1 κουταλιά λάδι
15 μπισκότα Oreo ανοιγμένα
σταγόνες ζαχαροπλαστικής χριστουγεννιάτικες (πράσνο-λευκό-κόκκινο)
σοκολάτα
μικές μπίλιες σοκολάτες με επικάλυψη χρώματος

εκτέλεση:
1. Λιώνετε στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί τα πράσινα candy melts.
2. Βυθλιζετε τα μπισκότα στο πράσινο χρώμα ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα, τα στρώνετε -με την σκληρή πλευρά προς τα πάνω- σε παχύ αντικολλητικό χαρτί με τέτροιο    τρόπο ώστε να σχηματιστεί το δέντρο.
3. Πασπαλίζετε με τις σταγόνες ζαχαροπλαστικής.
4. Λιώενετε τη σοκολλάτα και, με ένα κορνέ, ζωγραφίζετε το "καλώδιο" για τα φωτάκια.
5. Ακριβώς κάτω από το "καλώδιο" βάζετε τις χρωματιστές μπίλιες σοκολάτας που αναπαριστούν τα φωτάκια.
6. Αφήνετε το ταψί στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να παγώσει.





χριστουγεννιάτικα δέντρα από χωνάκια παγωτού
(από Lamprouka)

Βουτάτε τα χωνάκια σε γλάσσο (από ζάχαρη άχνη και λίγες κουταλιές γάλα,λιωμένη κουβερτούρα με λίγη κρέμα γάλακτος) και στολίζετε με κουφετάκια και τρούφα.




Πολλές ακόμα συνταγές και ιδέες χριστουγεννιάτικου food styling έχω συγκεντρώσει για εσάς εδώ.

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...