Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

άγνωστοι λεηλάτησαν το εργαστήρι του Santa!



Αυτό το μυστήριο ποιος θα το λύσει; Μα, φυσικά ο Ζαχαρίας Δελαμέντας! Που είναι ήδη στο εργαστήριο και ψάχνει παντού για τη λεπτομέρεια που θα προδώσει τον ένοχο.



Οι υποψίες πέφτουν στα παιχνίδια με ρόδες, γιατί παντού υπάρχουν ίχνη τους. Όλα όμως, αυτοκινητάκια, τρενάκια, αεροπλανάκια... δηλώνουν αθώα. Αλλά και όλα μπήκαν στη σειρά για να εξεταστούν τα αποτυπώματα από τις ρόδες τους.


Η γυναίκα του Santa φαίνεται κουρασμένη. Έχει αράξει σε μια κουνιστή πολυθρόνα, μ' ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο. Γύρω της χαμός!



Τα ξωτικά δουλεύουν ασταμάτητα. Μήπως και προλάβουν να φτιάξουν καινούρια δώρα για όλα τα παιδιά. Κι όλοι αγωνιούν για τον Santa. Που βρίσκεται ακόμα στο Γενικό Ζαχαροπλαστείο Βορείου Πόλου. Για παρακολούθηση πια, διέφυγε κάθε κίνδυνο.

Ο Δελαμέντας παρατήρησε για αρκετή ώρα τη γυναίκα του Santa και στο μυαλό του τώρα χοροπηδούν τα λόγια της. Του είπε πως είναι τσακωμένοι με τον Santa, γιατί εκείνος όλο το χρόνο την παραμελεί. Ασχολείται αποκλειστικά με τα ξωτικά και τα γράμματα των παιδιών και δεν της δίνει πια καμία σημασία. Ο Δελαμέντας βρίσκει τη στάση της περίεργη, αλλά την προσοχή του κλέβει ένα στοιχείο έξω από το εργαστήριο.




Όλοι εξετάζουν τα ίχνη από τις ρόδες, όμως ο δαιμόνιος Ζαχαρίας στέκεται σε κάποια άλλα ίχνη. Ίχνη γάτας...  Ποιας γάτας; Η σειρά του Παπακώστα! Να μυρίσει και να αποφανθεί. Τα γατίσια ίχνη είναι της Ψιψινέλ, της γάτας του Δρακουμέλ!



Τι γύρευε η Ψιψινέλ στο Βόρειο Πόλο; Ίσως τριγυρίζει ακόμα κάπου εδώ γύρω. Ο Παπακώστας αρχίζει να την ψάχνει.



Εντωμεταξύ, οι ειδικοί τον ενημερώνουν πως τα ίχνη ανήκουν στις ρόδες του Μακουήν! Φυσικά δηλώνει κι αυτός αθώος, όμως ο Δελαμέντας δεν έχει καμία διάθεση να τον ανακρίνει. Μονάχα τον παρατηρεί. Και προσπαθεί να καταλάβει γιατί έχει το ίδιο χαμόγελο με αυτό της γυναίκας του Santa... Αταίριαστο με την κατάσταση...



Ο Μακουήν συλλαμβάνεται και η υπόθεση λήγει. Όχι όμως για τον Δελαμέντα. Το καμπανάκι μέσα του χτυπάει για την Ψιψινέλ. Και περιμένει να την εντοπίσει ο Παπακώστας. Και σκέφτεται... Ίσως ήρθε η ώρα να κάνει μια συζήτηση με το Μακουήν.

Το κόκκινο αυτοκινητάκι δεν μπορεί να εξηγήσει το χαμόγελο. Είναι στενοχωρημένο, νιώθει αδικημένο και καθόλου δεν το θέλει αυτό το χαμόγελο στο πρόσωπό του! Προσπαθεί να θυμηθεί...

Παπακώστας και Δελαμέντας

Α, ναι! Του καρφώθηκε στο πρόσωπο μια μέρα μετά. Μετά από τι; Από τη βόλτα που έκανε με τη γυναίκα του Santa. Βαριόταν, η καημένη, και ζήτησε από το Μακουήν να την πάει μια βόλτα. Έτσι εξηγούνται και τα ίχνη. Αλλά ο βανδαλισμός; Όχι, ο Μακουήν αρνείται κατηγορηματικά τον βανδαλισμό. Έκανε άλλη βόλτα με τη γυναίκα του Santa; Μάλλον όχι... Μάλλον; Από τότε που του κόλλησε αυτό το περίεργο χαμόγελο στο πρόσωπο, δεν θυμάται και πολλά.

Ο Santa επέστρεψε σπίτι και η γυναίκα του τον περιποιείται.  

Ήρθε η ώρα ο Δελαμέντας να ξαναμιλήσει με τη γυναίκα του Santa. Δεν θυμάται κι εκείνη πολλά μετά από τη βόλτα με το Μακουήν... Πιο πριν; Πιο πριν βαριόταν... Βέβαια, το περιστατικό με την Ψιψινέλ άναψε λίγο τα αίματα, αλλά... Αχά! Ώστε η Ψιψινέλ ήταν στο Βόρειο Πόλο!


Ναι, κυνηγούσε τον Ξεφτέρη που είχε έρθει να βοηθήσει τα ξωτικά να φτιάξουν ξύλινα αλογάκια. Και η γυναίκα του Santa της σκάρωσε μια πλάκα!!! Την έβαλε σε ένα καλούπι πλαστελίνης και...


Ο Δελαμέντας δεν χρειάζεται να μάθει άλλα! Έχει λύσει την υπόθεση! Υπεύθυνοι για τον βανδαλισμό του εργαστηρίου του Santa είναι η γυναίκα του και ο Μακουήν. Αλλά ζητά από τους αστυνομικούς να αφήσουν ελεύθερο το αυτοκινητάκι για να το αποδείξει.
Ο Παπακώστας εντόπισε την Ψιψινέλ, όμως ο Δελαμέντας τον διατάζει να μην την αρπάξει. Θα τη  παρακολουθήσουν. Έχει ένα σενάριο στο μυαλό του και θέλει να το επαληθεύσει. Στέλνει να φωνάξουν τη Μαίρη Κρίστμας.

Η Μαίρη Κρίστμας είναι η μάγισσα που προμηθεύει όσους δουλεύουν στο εργαστήριο με δυναμωτικούς χυμούς.


Παπακώστας και Δελαμέντας, λοιπόν, στήνονται έξω από το εργαστήριο και περιμένουν. Μόλις βραδιάζει, εμφανίζεται η Ψιψινέλ. Μπαίνει στο εργαστήριο, κάτι ρίχνει στο χυμό της γυναίκας του Santa και από το ίδιο μπουκάλι ψεκάζει και το Μακουήν.

Η γυναίκα του Santa πίνει, όπως κάθε βράδυ, το χυμό της. Κι αμέσως αρχίζει να γελά! Κι ο Μακουήν αναβοσβήνει σαν τρελός τα φώτα του!

Ο Δελαμέντας, που έχει ενημερώσει τη Μαίρη Κρίστμας, δίνει αμέσως και στους δυο το αντίδοτο και συνέρχονται. Ακριβώς λίγο πριν αρχίσουν πάλι τις τρελές βόλτες και διαλύσουν το εργαστήρι...


Ναι! Οι ένοχοι ήταν η γυναίκα του Santa και ο Μακουήν. Αλλά ό,τι έκαναν, το έκαναν υπό την επήρεια του φίλτρου που τους είχε ποτίσει η Ψιψινέλ! Επειδή ήθελα να εκδικηθεί τη γυναίκα του Santa.


Τέλος καλό, όλα καλά! Η Μαίρη Κρίστμας έδωσε ένα σούπερ δυναμωτικό στην Ψιψινέλ που την έκανε να φτιάχνει ασταμάτητα παιχνίδια! Κι έτσι και φέτος τα παιδιά θα πάρουν τα δώρα τους!



Και ο Santa υποσχέθηκε στη γυναίκα του πως δεν θα τη παραμελήσει ξανά! Απόψε θα πάνε μαζί στο χορό που διοργανώνουν οι μπάμπουσκες.



Ήταν ένα ρεπορτάζ για το Xmas δελτίο ειδήσεων της Μαρίνας.


8 σχόλια:

  1. Αυτά είναι! Τι ρεπορτάζ ήταν αυτό;!
    Είσαι καταπληκτική Αλεξάνδρα μου. Μεγάλη ανατροπή ο Μακουήν και τα στρουμφάκια.
    Από την Ψιψινέλ όλα τα περίμενα...
    Ευτυχώς που υπάρχει κι η Μαίρη Κρίστμας, αυτό έχω να πω.
    Και του χρόνου να έχεις τόσο υπέροχες και ξεχωριστές εμπνεύσεις εύχομαι Αλεξάνδρα μου.
    Σε γλυκοφιλώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, η Μαίρη η Κρίστμας είναι μπίζι και δεν πάει παντού... ξαι της έχω έτοιμη μια λίστα με πραγματάκια που θέλω...😀
      Και του χρόνου να μας προκαλείς να δημιουργούμε! 🎅⛄

      Διαγραφή
  2. Καταπληκτική αστυνομική περιπέτεια που ευτυχώς τελείωσε πολύ πολύ χαμογελαστά!
    Τα στρουμφάκια, για κάποιο λόγω, δεν ήταν ποτέ το φόρτε μου, ειδικά όταν τυχαίνει ν' ακούσω κανένα τραγουδάκι... απαπα! (Με τ' άλλα καρτούν δεν έχω πρόβλημα!)
    Μου άρεσε πολύ η πλοκή όπως και τις εικόνες που διάλεξες!
    Ένα ακόμα μπράβο!
    Σήμερα διάβασα πολλά μαζεμένα κείμενα σου και σε καληνυχτίζω πανευτυχής!

    ΑΦιλάκιααααααααααα πολύ χαρούμενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έπαθες όνερντόουζ!!! Χι, χι! Δεν αντέχεις τα στρουμφοτεαγούδια, ε; Δεν είσαι η μόνη!!!
      Φιλιά! 🎅⛄❤

      Διαγραφή
  3. Καλά....τι να πω τώρα;; Και αστυνομικά γράφουμε; Εντυπωσιακό ρεπορτάζ. Δελαμέντας είναι αυτός δεν θα έλυνε το μυστήριο; Και είδες τι παθαίνουν όσοι παραμελούν τις γυναίκες τους. Βαριόταν κι αυτή και να τη έκανε στη ψιψινέλ. Μα στο...Γενικό Ζαχαροπλαστείο νοσηλεύτηκε ο Σάντα; Κλαίωωωωωωωωω
    Να σαι καλά Αλεξάνδρα μου με το ρεπορτάζ σου που μας ενημέρωσες αλλά και χάρισες τόσα χαμόγελα
    Φιλί γλυκό και ευχές και απο εδώ να σου φέρει ο νέος χρόνος κάθε τι όμορφο και χαρούμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς γιορτάζετε κι εηώ τρέχω στο Βόρειο Πόλο για ρεπορτάζ... Χαλάλι σας! 😉
      Γιορτινά φιλιά! 😘🎆🎅

      Διαγραφή
  4. Αλεξάνδρα....!!!!!!!!!!!!
    ε εντάξει τι να πω εγώ τώρα....! Από τα γλυκύτερα παιδικά που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό. Διανθισμένο με ...αστυνομικό μυθιστόρημα, θα μας κάνεις να χάσουμε τη ...δουλειά μας χαχαχαχαχαχα, φαντάζει υπέροχο.
    Το σκέφτεσαι αλήθεια σαν ταινία animation ; πραγματικά κοίτα να δεις τώρα ταλέντα που χάνονται ρε γμτ σε τούτη τη χώρα, τέλος πάντων μεγάλο θέμα αυτό.
    Αλεξάνδρα μου ήταν υπέροχο, το χάρηκα με την καρδιά μου δεν φαντάζεσαι.
    Καλή χρονιά να έχεις κορίτσι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ φταίω; Οι παρέες που κάνω φταίνε για τον... αστυνομικό μου οίστρο! 😂😂
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια!
      Κάναμε βιντεάκια, περιοδικό, κάστινγκ και τόσα άλλα... Λες έχουμε κουράγιο για animation;;; 😄😄
      Καλή χρονιά! 🎅🎄

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...