Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

medphoto festival






Στο Ρέθυμνο θα διεξαχθεί το καλοκαίρι το πρώτο μεσογειακό φεστιβάλ φωτογραφίας! Με τις συμμετοχές Ελλήνων και ξένων φωτογράφων.
Το φεστιβάλ θα εμπλουτίσουν ομιλίες και παράλληλες δράσεις, εργαστήριο φωτογραφίας. Ακόμα, το βραβείο Medphoto θα απονεμηθεί σε μια in-progress φωτογραφική δουλειά ντοκουμέντου. Δείτε εδώ πώς μπορείτε να πάρετε μέρος.





"Ελληνικό πάρτυ" του Γιάννη Θεοδωρόπουλου:
"Το σπίτι αυτό, με διαφοροποίησε από τα άλλα παιδιά της γειτονιάς και  με στιγμάτισε για πάντα.
Αυτή η διπολικότητα – μέσα και έξω, νόμιμος και παράνομος, κανονικός και μη, ιδιωτικό και δημόσιο, καλό και κακό – προκάλεσε μια αποσπασματική εστίαση στον κατακερματισμένο κόσμο της φαντασίας μου." 
Συνέχεια εδώ.




"H τοποθεσία του φεστιβάλ είναι άκρως σημαντική, καθώς η Κρήτη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας: στο κέντρο της Μεσογείου, το νησί αποτελεί την πύλη που ενώνει τις τρεις ηπείρους, Ευρώπη, Αφρική και Ασία. Η θέση της Κρήτης τονίζει επίσης την σημασία των γεωγραφικών και πολιτισμικών ορίων, που αποτελούν και το κεντρικό θέμα του φεστιβάλ για τη φετινή χρονιά με τίτλο: «Σύνορα / Σταυροδρόμια»." *



"The Road Not Taken" του Δημήτρη Μιχαλάκη
"Σύμφωνα με τον  ΟΗΕ σχεδόν 800.000 πρόσφυγες πέρασαν από την Τουρκία στην Ελλάδα. Άλλοι 3.700 δεν τα κατάφεραν και βρήκαν τραγικό θάνατο στη θάλασσα. Η ψυχολογική φόρτιση, από τον όγκο των ροών, ξεπέρασε κάθε προηγούμενη εμπειρία και έχει αφήσει ένα στίγμα στη μνήμη μου."
Συνέχεια εδώ.




"Το φεστιβάλ στο ξεκίνημα του πραγματεύεται τις αλλαγές στην Ευρώπη καθώς και το μέλλον της περιοχής με βάση τα καίρια προβλήματα της εποχής και του τόπου: την οικονομική και προσφυγική κρίση. Επιπλέον, το φεστιβάλ θα διερευνήσει την κατάσταση της Ελλάδας καθώς και μια πιο συμβολική ιδέα των συνόρων, αυτή των εσωτερικών ή προσωπικών ορίων που αφορούν την αντίληψη και την ταυτότητα." *

Δείτε εδώ το πρόγραμμα.

6 σχόλια:

  1. Ω, πρέπει να είναι υπέροχο φεστιβάλ!
    Μακάρι να μπορούσα να πάω! (Γενικότερα στην Κρήτη!)
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο θα ήταν ένα ταξιδάκι στην Κρήτη!!!!
      Και μένα μου φάνηκε ενδιαφέρον.
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  2. Πολυ ενδιαφερον φεστιβαλ!
    Και η Κρητη ειναι σα μαγισα! Κουκλα
    Καλό ξημέρωμα!
    Φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτές τις μέρες κανονίζω ένα ταξίδι στην Κρήτη (θα πάω πρώτη φορά), οπότε σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την ενημέρωση! Ελπίζω να καταφέρω να πάω ΚΑΙ εκεί, θα είναι πολύ ενδιαφέρον το φεστιβάλ.
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια;;; Είμαι σίγουρη πως θα βρεις πάρα πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις! Και πως θα γυρίσεις με υπέροχες φωτογραφίες!
      Όλα να πάνε καλά!!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...