Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

διάλεξε το ασπρόμαυρο που σου ταιριάζει


Ο καινούριος χρόνος δεν είναι πια και τόσο... καινούριος... Μάρτης, λοιπόν! Με την Άνοιξη. Και την 25η Μάρτη. Η φύση θα ξαναγεννηθεί και η κοινωνία θα ξανακάνει ένα βήμα πίσω παίρνοντας δόξα από ένα ένδοξο παρελθόν που δεν γνωρίζει. Τα λουλούδια θ΄ανθίσουν και οι πατριώτες του γλυκού νερού θα μαράνουν τα εγκεφαλικά μας κύτταρα ανεμίζοντας σημαίες που είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν στην πρώτη ευκαιρία. 

Και, φυσικά, η μέρα της γυναίκας. Μια μέρα που θα μας χωρίσει σε εκείνους που θα γιορτάσουν και σε εκείνους που θα διαμαρτυρηθούν. Σε εκείνους κι εκείνους. Οι εκείνες θα μείνουν πάλι στο περιθώριο. 

Το γκρίζο των γνώσεών μας θα μας παρασύρει για μια ακόμα φορά στο άσπρο και το μαύρο, στο υπέρ και το κατά, στο ναι και το όχι. 
Θα παίξω κι εγώ στο ασπρόμαυρο φέτος. Στο ασπρόμαυρο των σελίδων των βιβλίων. Εκεί που το μυαλό γίνεται πολύχρωμο και το γκρίζο παίρνει την απόχρωση που του αξίζει.





Και σας καλώ να με ακολουθήσετε και να διαβάσετε μαζί μου! Μια ιστορία που ξεκίνησα να διαβάζω στο Δημοτικό και με συντρόφευσε σε όλα τα σχολικά χρόνια: τη Μεγάλη ιστορία της Ελλάδας του Γιάννη Κορδάτου. 
Όσοι και.. όσες ασφυκτιούσαν με τα σχολικά βιβλία, όσες και όσοι αναγκάστηκαν να μάθουν ιστορία από τον Παπαρρηγόπουλο, καταλαβαίνουν την αξία αυτού του έργου του Κορδάτου. 


*εικόνα editorial: by HelgaMcL







6 σχόλια:

  1. Μου αρέσει το ασπρόμαυρο των σελίδων των βιβλίων εκεί που το μυαλό γίνεται πολύχρωμο.
    Καλό μήνα Αλεξάνδρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλεξάνδρα, τι κρίμα πραγματικά και οποία πνευματική κενότητα να αποσιωπούνται έργα σαν αυτό του ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΔΑΤΟΥ από την ιστορία μας.
    Βλέπεις, οι "νικητές", γιατί έτσι ακόμα φέρονται, αποφεύγουν τέτοια έργα και παραποιούν τις αλήθειες.
    Δεν πειράζει.
    Η Ζωή και η αλήθεια είναι μία και είναι γεμάτη φως.
    Καλό μήνα κοπέλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν ζωγραφίζεις από μικρό παιδί, σπάνια χρησιμοποιείς το μαύρο και ακόμα πιο σπάνια το γκρίζο!
    Όταν θέλεις να σκουρύνεις ένα χρώμα αν του βάλεις μαύρο, το λερώνεις... κάπως έτσι και με τη ζωή!
    Καλό πολύχρωμο μήνα σε όλους! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι πληγη αγηιξες τωρα... η ιστορία και το παρελθόν μας που δεν αντεχουμε ή μαλλον δε μας συμφερει να κοιταξουμε καταματα. Και σκέψου τι γίνεται με τα ακόμα πιο προσφατα γεγονότα...
    Ανάμεσα σε ασπρόμαυρους ανθρώπους, ας είμαστε τα χρωματα της Ανοιξης!
    Σε φιλώ Αλεξάνδρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας διαλέγουμε αυτό που πάντα μας δίνει ένα φως ελπίδας.
    Καλό μήνα Αλεξάνδρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα! Σε ακολουθώ κι εγώ σ'αυτό το ασπρόμαυρο των σελιδων των βιβλίων εκεί που το μυαλό γίνεται πολύχρωμο!! Γιατί αρκετή μαυρίλα ή έστω αρκετό άσπρο-μαύρο μας τάϊσαν
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...